Homans kwaad over anonieme kritiek

Vlaams N-VA-minister Liesbeth Homans reageert als door een wesp gestoken op enkele anonieme uitspraken van een 'topper uit de meerderheid' over haar stijl in De Tijd. "Beneden alle peil", hekelt ze op Facebook, daags nadat minister-president Geert Bourgeois ontkend had dat zijn ploeg een 'kibbelkabinet' is.

Verschillende kranten staan vandaag stil bij de gespannen sfeer onder de Vlaamse coalitiepartners. De Tijd citeert daarbij ook anonieme kritiek op de "arrogante" stijl van de viceminister-president van N-VA. "Homans moet eens beseffen dat kritiek op haar beleid geen aanval op haar persoon is", aldus 'een topper uit de meerderheid'. "Ze zit nu in het parlement, niet meer in een sociale woonwijk. Het zou goed zijn als ze zich ook zo gedraagt."

"Ongelofelijk", reageert Homans. "De link die hier wordt gelegd tussen een sociale woonwijk en mijn stijl vind ik beneden alle peil. Niet alleen is het stigmatiserend voor alle sociale huurders en ongehoord, daarenboven is een parlementslid echt niet meer waard dan een sociale huurder."

Gisterenavond had minister-president Geert Bourgeois nog ontkend dat zijn regering een 'kibbelkabinet' is. Volgens hem vinden de discussies vooral plaats buiten de regering, in het parlement. 

Vandaag in De Tijd wijst een anonieme 'topper uit de meerderheid' mij op mijn arrogante houding. Ik moet volgens 'die...

Posted by Liesbeth Homans on Thursday, June 18, 2015