Peeters: "Uitspraak BDW onverstandig"

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) reageert erg scherp op de uitspraken van Bart De Wever (N-VA) over staatssecretaris Pieter De Crem, ook lid van CD&V. Volgens De Wever is de functie van De Crem een lege doos. “Zo’n uitspraken zijn als voorzitter van een meerderheidspartij niet verstandig”, aldus Peeters. “Bovendien is het erg respectloos voor al het werk dat Pieter De Crem doet.”

Bart De Wever stelde tijdens zijn bezoek in New York de functie van Pieter De Crem, die staatssecretaris voor Buitenlandse Handel is, in vraag. Volgens De Wever is de bevoegdheid van De Crem geen federale, maar een regionale bevoegdheid. Hij vraagt zich dan ook af waarmee De Crem “zijn dagen vult.”

Minister van Werk Kris Peeters, partijgenoot van Pieter De Crem in de regering, reageert gepikeerd op de uitspraak van De Wever. “Hij moeit zich waarmee hij denkt zich te moeten moeien”, zegt Peeters. “Maar in deze heeft dat geen enkele toegevoegde waarde. Bovendien is het erg respectloos voor al het werk dat Pieter De Crem doet.”

"Uitspraak beter niet gedaan"

“Bart De Wever is burgemeester van Antwerpen en voorzitter van een meerderheidspartij. Vooral in die laatste functie is een dergelijke uitspraak niet wijs”, zegt Peeters. “Een voorzitter van een meerderheidspartij doet een dergelijke uitspraak beter niet.”

“Als je zelf zorgt voor discussies zonder toegevoegde waarde, moet je opletten”, waarschuwt Peeters de N-VA-voorzitter nog. “Pieter De Crem doet wat van hem verwacht wordt. Bij de start van deze regering zijn de bevoegdheden verdeeld. En die zijn goed verdeeld.”

Ook Beke reageert

Op Twitter reageerde ook CD&V-voorzitter Wouter Beke op de uitspraak van Bart De Wever. "Onze absolute prioriteit is zorgen voor meer jobs. Pieter De Crem speelt daarin een belangrijke rol", zegt Beke. "Vandaag alweer naar Bulgarije en Hongarije. Het werk van De Crem is belangrijk voor ondernemingen. Iedereen die meer jobs wil, zou hem moeten steunen."

Bart De Wever stelt functie Pieter De Crem in vraag: