De Block populairste politica van het land

Maggie De Block blijft met voorsprong de populairste politica van het land. Zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië laat de liberale minister iedereen ver achter zich in de Pop Poll. Dat blijkt uit De Grote Peiling in opdracht van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL-TVI en Le Soir bij meer dan 2.400 Belgen.

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever is in Vlaanderen opnieuw de nummer twee, nadat hij in de vorige peiling verrassend op de vierde plaats stond. Premier Charles Michel (MR) vervolledigt net als vorige keer de top drie. Minister van Werk Kris Peeters zakt van de tweede naar de vierde plaats.

Crombez populairder dan Tobback

De Vlaamse Pop Poll wordt grotendeels gedomineerd door politici uit de meerderheid. Het is wachten tot de veertiende plaats tot er iemand van de oppositie opduikt in de lijst. Kandidaat-partijvoorzitter John Crombez (sp.a) stijgt van de zeventiende naar de veertiende plek. Net als de vorige keer is Crombez populairder dan zijn tegenstander in de sp.a-voorzittersverkiezing Bruno Tobback.

Di Rupo moet De Block laten voorgaan

In Wallonië laat De Block de concurrentie nog verder achter zich dan in Vlaanderen. Maar liefst 65 procent van de Walen wenst de minister van Volksgezondheid op het voorplan van de Belgische politiek. Voormalig premier Elio Di Rupo (PS) moet vrede nemen met de tweede plaats met 'slecht' 45 procent. Zijn partijgenoot Paul Magnette staat op de derde plek. Opvallend genoeg moet eerste minister Michel zich tevreden stellen met de negende plaats.

Ook in de hoofdstad staat De Block met stip bovenaan in de populariteitslijst. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) haalt er de tweede plaats, net voor Di Rupo. Premier Michel haalt de vijfde plek.