Vlaming buist regering net niet

De Vlaming buist de federale regering net niet. Dat blijkt uit De Grote Peiling in opdracht van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL-TVI en Le Soir bij meer dan 2.400 Belgen. Vlaanderen geeft de regering een gemiddelde score van 5,2 op tien. In Wallonië ligt dat cijfer met 4,2 veel lager.

Op Belgisch niveau is de regering-Michel net niet geslaagd. Het nationaal gemiddelde voor de regering-Michel bedraagt namelijk 4,9 op tien. De regering scoort opvallend beter in Vlaanderen (5,2) dan in Brussel (4,5) en Wallonië (4,2).

Michel populairder in Vlaanderen

Premier Charles Michel (MR) is het populairst in Vlaanderen, waar hij een gemiddelde score krijgt van 5,7 op tien. In Brussel en Wallonië scoort de eerste minister veel slechter met een cijfer van respectievelijk 4,3 en 3,9 op tien. 

Vlaamse regering en Bourgeois geslaagd

De Vlaamse regering haalt net iets betere punten dan de federale regering met een 5,3 op tien. Opvallend genoeg scoort Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) met een score van 5,1 wel minder goed dan Charles Michel. De premier is in Vlaanderen dus populairder dan de minister-president.