Politievakbonden tevreden van tafel

Het gesprek tussen de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is goed verlopen. Het belangrijkste onderwerp van het gesprek was het delicate dossier van de politiepensioenen. Ook premier Charles Michel (MR) was aanwezig bij de ontmoeting.

Voornamelijk de aanwezigheid van de premier was belangrijk voor een constructief gesprek. "Charles Michel heeft goed begrepen dat de politieagenten een veilig kader nodig hebben voor hun toekomst”, klinkt het bij de vakbond. "Het is een belangrijk teken dat hij een oplossing wil in het belang van alle partijen".

Volgens de andere politievakbond, NSPV,  begrepen de ministers de bezorgdheden van de agenten. De kwestie moet nu eerst besproken worden in het kernkabinet en midden mei zitten de bonden en Jambon opnieuw rond de tafel.

Over de erkenning van politieagent als 'zwaar beroep' zal niet meteen onderhandeld worden. De regering liet eerder al weten dat dit een kwestie is die tijdens de algemene pensioenhervorming zal worden behandeld de komende maanden.