Tonen deze filmpjes moderne Senaat?

De Senaat heeft niet meteen een hip en modern imago, maar daar wil de communicatiedienst van de instelling verandering in brengen. Vanaf vandaag stellen verschillende senatoren zichzelf door middel van een kort filmpje voor op de website van de senaat. Of ze het gewenste effect hebben, is echter maar de vraag. De filmpjes blinken niet uit in kwaliteit en zijn op zijn zachtst gezegd niet erg flitsend.

“De bedoeling is vooral om aan te tonen dat ook de Senaat modern kan werken”, zegt Paul Brasseur van de communicatiedienst van de Senaat in Het Nieuwsblad. Maar of de communicatiedienst daar ook in geslaagd is, is nog maar de vraag. De geluidskwaliteit van de filmpjes laat soms te wensen over en ook de montage is niet echt modern te noemen.

“Blij en trots”

Wat nog opvalt zijn de positieve woorden van de senatoren over het instituut waarin ze zetelen. Zelfs Pol Van den Driessche, senator voor N-VA, is enthousiast over de Senaat. Terwijl zijn partij de Senaat wil afschaffen, zegt Van den Driessche dat hij “blij en trots is” er te mogen staan.” Voor Van den Driessche is zijn functie als senator bovendien “een jeugddroom die uitgekomen is.” Ook Lode Vereeck van Open Vld is “overtuigd van het nut van de Senaat”.

Bekijk alle filmpjes hier.