De moeilijke jaren van Stevaert

Steve Stunt, de politicus die pijlsnel omhoog schoot, bestond na 2009 niet meer. Stevaert stopte na vier jaar als gouverneur van Limburg en verdween van de politieke voorgrond. Achter de schermen had hij zijn rol wel nog, maar het waaide meermaals duchtig rond de persoon Stevaert. Een seksschandaal, afpersing, problemen in de Hasseltse politiezone, … De neergang van Steve Stevaert.

We schrijven juni 2011. Een avontuurtje met een Marokkaanse schone waar een sekstape van zou bestaan, een heuse som geld als afpersing, mogelijke betrokkenheid van een misdaadnetwerk, … De afpersingszaak rond Stevaert schiet alle kanten uit. Stevaert zou een affaire gehad hebben met de Marokkaanse, die mogelijk een prostituee was. Een sekstape is nooit gevonden, de zaak werd geseponeerd. Maar het was een zoveelste schadelijk verhaal voor Stevaert.

Zijn naam werd al een aantal keer genoemd in zaken van belangenvermenging. Zo zou hij betrokken geweest zijn bij de omstreden aankoop van de Pukkelpopweide door de stad Hasselt. En dan was er nog de hele klokkenluiderszaak rond politiezone HAZODI. Ook daar werd hij in genoemd, als protegé van de commissaris.

In 2011, dat gitzwarte jaar, verloor hij ook zijn broer na zelfmoord. Niet veel later stierf ook zijn vader. Op 1 december 2011 kondigde hij aan zich terug te trekken uit het publieke leven. Intimi zeiden dat de man er volledig doorzat.

En dan was er nu de verkrachtingszaak, waarvoor hij vervolgd zou worden. Ook dat sleurde hij mee, volgens persagentschap Belga had Stevaert gezegd dat hij een wanshoopsdaad zou plegen als de media lucht kreeg van de zaak.