ABVV keurt akkoord brugpensioen af

Het ABVV heeft het voorstel van de regering over het brugpensioen afgekeurd. De beslissing kwam er na een overleg met de leden vandaag. voorzitter Rudy de Leeuw verklaart dat de wijzigingen van de regering "onaanvaardbaar" zijn. Woensdag zal er een actieplan gelanceerd worden tijdens een betoging. Ook andere acties zijn niet uitgesloten. Het ACV en ACLV zullen morgen het voorstel bespreken met hun leden.

De socialistische vakbond ABVV legde het voorstel vandaag voor aan zijn leden tijdens een vergadering en die hebben het afgekeurd.  "Zowel inhoudelijk als principieel kunnen we dit niet aanvaarden", zei voorzitter Rudy De Leeuw. "Het systeem van de aangepaste beschikbaarheid die de regering aan het akkoord van de sociale partners heeft toegevoegd, lijkt een lege doos, maar men opent de doos van Pandora. Eigenlijk kondigt de regering het einde aan van het systeem van het brugpensioen", klinkt het.

Er werd een actieplan aangekondigd dat woensdag van start zal gaan, wanneer alle vakbonden samen betogen op het Muntplein in Brussel. Of er nog andere acties zullen volgen, wil De Leeuw laten afhangen van overleg met de andere vakbonden, maar het is niet uitgesloten. "Eerst willen we wel overleggen met de anderen vakbonden, ACV en ACLVB," zei hij. Die twee vakbonden zullen het akkoord morgen bespreken.