Populariteit Jambon pijlsnel omhoog

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is de opvallendste stijger in de Pop Poll van onze Grote Peiling. De top 3 van de Pop Poll werd gisteren al bekend gemaakt. Daarin werden Maggie De Block (Open VLD), Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) uitgeroepen tot populairste politici van Vlaanderen.

Wanneer men de volledige top 25 bekijkt, is te zien dat Jambon op de zesde plaats prijkt. Bij de vorige peiling was dat nog de twaalfde plaats. De minister is dus op korte tijd maar liefst zes plaatsen gestegen. Die stijging heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met zijn kordate optreden na de verhoogde terreurdreiging in ons land. 

Nog opvallend is de afwezigheid van N-VA-voorzitter Bart De Wever in de top 3. Hij moet zich tevreden stellen met een vierde plaats. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vervolledigt de top 5.

De volledige Pop Poll van de 25 populairste politici in Vlaanderen ziet er zo uit:

De Grote Peiling is een enquête van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL. Deze peiling bij 2642 respondenten, die representatieve steekproeven vormen van de Belgen van 18 jaar en ouder, a rato van 1042 in Wallonië, 1035 in Vlaanderen en 565 in de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd gerealiseerd van 23 tot en met 28 januari 2015.De interviews vonden plaats via het Ipsos On Line Panel.De maximale foutenmarge, voor een percentage van 50% en een vertrouwensgraad van 95% bedraagt+-3,0 in Wallonië, +-3,1 in Vlaanderen en +-4,1 in Brussel.