Thyssen aan de slag als eurocommissaris

Vandaag begint Marianne Thyssen (CD&V) officieel aan haar taak als eurocommissaris in de commissie Juncker. De komende vijf jaar stort zij zich op Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit.

Op Twitter toont Thyssen zich alvast enthousiast over haar nieuwe functie. "Mijn eerste handtekening als commissaris", luidt het. Thyssen wil ervoor zorgen dat de Europese commissie de komende vijf jaar een meer sociaal beleid voert.

De commissie is sinds zaterdag operationeel, maar vandaag staat de eerste echte werkdag op het programma. Juncker heeft de commissie trouwens erg door elkaar geschud in vergelijking met zijn voorganger José Manuel Barroso. Zo worden de eurocommissarissen opgedeeld in projectteams en krijgen vicevoorzitters verschillende commissarissen onder zich.

Het eerste moment om zich te bewijzen, volgt morgen al voor de commissie Juncker. Dan worden de economische vooruitzichten van de commissie voorgesteld door de Fin Jyrki Katainen en de Franse Pierre Moscovici.