Over Nieuwsleaks.be

Wat is Nieuwsleaks.be ?

Nieuwsleaks is een online platform van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws waarmee u onze redactie anoniem materiaal kan aanleveren.

U kan documenten met relevante informatie uploaden via de Nieuwsleaks site. Deze stukken worden technisch onherleidbaar doorgestuurd naar onze redactie. Onze journalisten kunnen dan met een geheime code de documenten raadplegen en ze lezen en onderzoeken. Als u dat wil dan is er ook een mogelijkheid om via een beveiligd kanaal contact te hebben met de journalist die het onderzoek voert. VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws hebben dit anoniem platform opgezet om de drempel voor klokkenluiders te verlagen en tegelijkertijd een hoge bescherming te bieden. Via Nieuwsleaks kan u gevoelige informatie op een anonieme en eenvoudige manier bij onze redactie krijgen. Een team van professionele journalisten staat er klaar om alle misstanden grondig te onderzoeken.

Natuurlijk is lekken niet zonder risico. Wij adviseren u daarom ook dringend altijd eerst de veiligheidsvoorschriften en de bijzondere voorwaarden na te lezen voor u informatie met ons deelt.

Welke technologie gebruikt Nieuwsleaks.be?

Over GlobaLeaks

  1. GlobaLeaks is een open source project gericht op het creëren van een wereldwijd, anoniem, censuur-resistent, veilig maar eenvoudig te gebruiken platform voor klokkenluiders.
  2. GlobaLeaks software helpt mensen om anoniem documenten te delen.
  3. GlobaLeaks is ontworpen met flexibiliteit in het achterhoofd, waarbij maximale privacy en veiligheid de standaard is.
  4. GlobaLeaks streeft ernaar de standaard klokkenluiderssoftware te worden dankzij haar unieke gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en interoperabele API's.

Hermes Center

Het Hermes Centrum is de ontwikkelaar van Globaleaks, het platform waarmee Nieuwsleaks werkt, en van de Tor2web-software. Hermes wil het bewustzijn en de aandacht voor transparantie en verantwoording bevorderen en ontwikkelen. Doel is om de betrokkenheid van burgers bij zaken die het algemeen belang dienen te vergroten.