Dossier President Trump

Zo opvallend is handdruk van Trump

Donald Trump zaait de laatste tijd niet alleen ophef met zijn controversiële beslissingen, ook zijn manier waarop hij mensen begroet blijft niet onbesproken. De president van de Verenigde Staten houdt er nogal een opmerkelijk handdruk op na. “Een middel om zijn macht en dominantie te tonen”, klinkt het bij lichaamstaalexperten.

Toen Trump gisteren Neil Gorsuch voorstelde als rechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof, viel het nog eens op: de president heeft een zeer dominante handdruk. Hij trekt als het ware de persoon naar zich toe. En het ziet er zelfs een beetje pijnlijk uit.

Een duik in de archieven maakt duidelijk dat Trump de dominante begroeting wel vaker hanteert. Zo koos hij zelf in de tijd van ‘The Apprentice’ al voor de harde handdruk. Volgens experten zijn er een aantal redenen om zo’n begroeting te gebruiken, maar is er voor Trump wel een die voor de hand ligt: “Het gaat om mensen die graag laten zien dat ze erbovenop zitten, die hun macht willen tonen en die de dingen graag op hun eigen manier willen uitvoeren”, aldus lichaamstaalexperte Dana Ketels.