Wil jij ook eens de Titanic bezoeken?

Er zijn wellicht meer mensen die op de Maan gewandeld hebben dan mensen die het wrak van de Titanic van dichtbij hebben gezien, maar daar kan verandering in komen. Een touroperator wil namelijk excursies organiseren naar het gezonken schip. Dat meldt althans de Britse krant Daily Mirror.

Het is bijna 105 jaar geleden dat de 'onzinkbaar' geachte RMS Titanic tegen een ijsberg botste en binnen drie uur naar de bodem van de Atlantische Oceaan zonk. Pas in 1985 werden de restanten van het schip teruggevonden door een onderzoeksteam onder leiding van Robert Ballard.

Sindsdien werd veel duidelijk over de fatale reis van de Titanic, maar voor toeristen is het schip nog nagenoeg onontdekt terrein. Maar daar wil touroperator Blue Marble Private verandering in brengen. Het bedrijf wil vanaf volgend jaar expedities aanbieden naar het schip. Geïnteresseerden kunnen plaatsnemen in een duikboot die 4.000 meter onder het oppervlak van de Atlantische Oceaan naar de overblijfselen van het schip gaat kijken.

Al moet je daar natuurlijk wel iets voor over hebben. Gegadigden zullen ongeveer 86.000 pond moeten neertellen voor de trip, dat is ongeveer 99.200 euro.