Vlaamse (71) op zoek naar vader uit WOII

De Vlaamse Florence Heene (71) lanceerde op Facebook een oproep om haar biologische vader te leren kennen. Na al die jaren weet Florence enkel dat hij een Canadees soldaat was die tijdens de Tweede Wereldoorlog een korte romance had met haar moeder, maar daarna met de noorderzon verdween.

“Ik ben hopeloos en dit is mijn laatste strohalm”, schrijft Heene bij haar oproep die intussen al meer dan 60.000 keer werd gedeeld. “Mijn moeder was Augusta Ryckoort, ze was van Eeklo en werkte in Gent tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is daar dat ze mijn biologische vader leerde kennen.”

Zo begint de 71-jarige Florence Heene haar verhaal dat ze op Facebook plaatste. Heel haar leven is Florence op zoek naar Herbert, een Canadese soldaat die tijdens de oorlog in België verbleef en na een korte romance met de moeder van Florence werd opgeroepen naar het front. Augusta is op dat moment in verwachting van Florence.

Herbert laat echter nooit meer iets van zich horen en na de oorlog leert Augusta een nieuwe man kennen die Florence zal opvoeden als zijn eigen kind. Toch kriebelt het bij Florence en zij wil koste wat het kost weten wie haar vader is en of ze nog halfbroers of- zussen heeft rondlopen op de wereld. Het verhaal spreekt tot de verbeelding en duizenden mensen willen Florence in haar zoektocht helpen.