Studenten maken smoothiemachine

Twee voormalige ingenieursstudenten van de Vrije Universiteit Brussel, hebben vandaag in het studentenrestaurant van de VUB en in aanwezigheid van rector Caroline Pauwels hun volledig automatische smoothiemachine voorgesteld. De jonge ondernemers hopen in 2019 met hun Alberts Smoothie Station internationaal door te breken.

"Het is vaak moeilijk om gezond te blijven, want we grijpen snel naar koeken en frisdrank. Nu zorgen wij voor een alternatief als je een kleine honger hebt", legt één van de bedenkers uit.

Zes verschillende soorten
De automaat biedt de klant een keuze van zes standaard ingestelde smoothies met fruit of groenten. De bedenkers kozen om met vers ingevroren voedsel te werken om zo de kwaliteit van het fruit en de groenten te behouden en ook voor een lange houdbaarheidsdatum te zorgen. De machine is bovendien zelfreinigend. 

Eenmaal je een smoothie gekozen hebt, kan het hele proces van het vullen van de beker tot het bijvoegen van enkel water en het mixen live gevolgd worden. "Het zijn pure ingrediënten, met puur water. Het suikergehalte is niet hoger dan 175 gram fruit", klinkt het.

Vraag uit heel Europa
Momenteel is de unieke en gezonde machine op een tiental plaatsen in België te vinden, maar er is al vraag naar uit heel Europa en zelfs uitKoeweit. De ondernemers beginnen nu aan een nieuwe investeringsronde en hopen in 2019 liefst honderd machines te maken. Begin 2019 zal er al zeker in Londen, Parijs, Rotterdam en Berlijn een smoothie-machine staan.