Spaanse dakloze krijgt make-over

Jose Antonio (55), een tot voor kort dakloze man, zwierf jarenlang onverzorgd rond door de straten van het Spaanse eiland Mallorca. Tot een kapsalon uit de buurt, La Salvajeria, hem een beurt aanbood.

Jose was vroeger elektricien maar door een paar foute beslissingen en een depressie verloor hij zijn job. Daarna zwierf hij rond op een pleintje, waar hij automobilisten dagelijks om een aalmoes vroeg. In ruil bewaakte hij hun auto. Zijn bijnaam in de buurt was ‘Josete’.

Virale video
Maar na lang aandringen accepteerde de Spaanse dakloze de gratis make-over van het lokale kapsalon dan toch. Het resultaat was ongelofelijk en de video ging meteen viraal via Facebook. Ongeloof was de overheersende reactie bij zowel de man zelf als bij de omstaanders uit de buurt. De lokale bevolking van het eiland bleek meer dan enthousiast.

Vandaag
De beelden dateren uit 2015 maar werden nu pas vrijgegeven voor de derde verjaardag van het kapsalon. Jose ziet er ondertussen nog steeds even goed uit. En ook aan vrouwelijke aandacht ontbreekt het niet.

Vandaag de dag krijgt hij financiële hulp van een onbekend bedrijf, woont hij in een huis en is hij op zoek naar een job. "Ik kreeg niet alleen een nieuwe look, maar meteen een heel nieuw leven", voegt hij daar nog aan toe.