Nooit meer vijzen te veel bij IKEA-meubels

Binnenkort geen gesukkel meer met vijzen, schroeven en allerlei andere kleine dingetjes die je nodig hebt om IKEA-meubels in elkaar te steken. De Zweedse meubelgigant wil een kliksysteem introduceren om het allemaal een pak simpeler te maken. 

Drie jaar geleden startte IKEA een project om alternatieve manieren te vinden om meubels in elkaar te steken. Nu hebben ze de oplossing gevonden en hebben ze al een tipje van de sluier opgelicht op hun website

De Lisabo-tafel zal als eerste aan de beurt komen om het nieuwe systeem te krijgen. Het enige wat je nog moet doen, is de poten in het blad klikken en klaar is kees. Op slechts enkele minuten (seconden zelfs voor de snelle mensen) staat je tafel in je woonkamer.

Van 24 naar 3 minuten
IKEA heeft zelfs al onderzoek laten uitvoeren naar de tijd die je nodig hebt om een meubel in elkaar te steken. “We hebben testen gedaan waarbij gelijkaardig meubilair volgens de traditionele wijze op 24 minuten werd gemonteerd, terwijl het nieuwe klik- en schuifsysteem slechts drie minuten in beslag nam", zegt Jesper Brodin van IKEA in het architectuurmagazine Dezeen.

Demonteren
Maar niet alleen het in elkaar steken van meubels is tijdrovend, ook het uit elkaar halen vergt serieus wat van je kostbare tijd. “We hebben gemerkt dat het demonteren van onze meubels minder evident is dan het monteren”, zegt Brodin ook. “In deze moderne tijden, waarin mensen meermaals verhuizen, moeten we daar ook rekening mee houden.”