Mysterieus wezen geïdentificeerd?

Het monsterachtig wezen dat enkele dagen geleden aanspoelde voor de kust van Indonesië is geïdentificeerd. Verschillende wetenschappers zijn alleszins zeker van hun stuk. Het zou gaan om een baleinwalvis.

Het gigantisch wezen spoelde vier dagen geleden aan op de kust van het eiland Ceram. De inwoners van het eiland wisten niet wat hen overkwam. Ze plaatsten foto’s van het wezen online en die gingen al snel viraal.

Balein
George Leonard van het gerenommeerde Ocean Conservancy vertelde aan ‘The Huffington Post’ dat het om een baleinwalvis gaat. Hij baseert zich daarvoor op de vorm van het karkas en de aanwezigheid van een balein, een zeefachtige mond, waarmee het beest plankton uit het water kan halen.

Gas
Het is wel opmerkelijk dat het dier aanspoelt. Normaal zinken dode walvissen naar de bodem van de oceaan. Dat dat nu niet is gebeurd, zou erop kunnen wijzen dat het dier een bacteriële infectie had die gas produceerde. Dat gas zou het karkas hebben doen opblazen en laten drijven.

Het is zeker niet de eerste keer dat ‘mysterieuze’ wezens aanspoelen. Twee maanden geleden had een soortgelijk incident plaats op de Filipijnen.

Bekijk ook: