Ikea in Aalst? Dit is Veritas in Brussels

De 25-jarige Leonard Santos krijgt met zijn hilarische video over IKEA in het Aalsters navolging. Wat dacht je van HEMA, Zeeman, Hans Anders, Aldi, Veritas en Gamma in het Brussels? “We zagen dat hij een cadeaubon kreeg. Wel, wij willen er ook een”, aldus de makers van het nieuwe filmpje. 

De twee vrienden Steven Van Bont en Jeroen De Vroede beslisten er gisterennamiddag werk van te maken. Dus trokken ze naar Ninove waar ze een bezoek brachten aan Hema, Zeeman, Hans Anders, Aldi, Veritas en Gamma. In een Brussels dialect benoemt De Vroede – ‘De Brusseleir’ – de dingen en stelt hij vragen aan Van Bont, die ‘kleine’ wordt genoemd.

"VERITAS dees..."
“HEMA da’s iet gemakkelijk voe pateekes te moke”, “HEMA doe is over noegepaasd e”, “ZEEMAN broek te werm gewassen”, “Dat is al iet HANS ANDERS e”, “VERITAS dees geef ik geen 79 euro”, zijn maar enkele mogelijkheden. 

Het is niet de eerste keer dat Van Bont en De Vroede ludieke video’s maken. Ze maken immers deel uit van ‘Veaudeville’, een eventbureau voor variétéspektakel.

Viraal
De video werd al massaal gedeeld en werd in enkele uren al meer dan 120.000 keer bekeken. De Gamma van Aalst gaf de makers vandaag al een kortingscode. Afwachten of ze de rest van hun cadeaubonnen ook krijgen.