Dit beestje zal ons allemaal overleven

In het geval van een apocalyptische gebeurtenis die alles en iedereen wegveegt zal één wezen standhouden. Maak kennis met de beerdiertjes of de tardigrada.

Wetenschappers weten al langer dat de beerdiertjes oersterk zijn. Ze kunnen dertig jaar in een diepvriezer overleven of zelfs in de ruimte. Maar een nieuwe studie toont aan dat het superwezens zijn: ze zullen ons allemaal overleven en pas verdwijnen als de zon verdwijnt.

Kokende oceanen
De studie, uitgevoerd door wetenschappers van Oxford en Harvard, vertrekt van het basisidee dat bepaalde projectielen zullen inslaan op aarde, waarna de oceanen zullen koken en verdampen. Bijgevolg zal alles ook sterven.

Supernova
Of toch niet. Geen enkel projectiel is sterk genoeg om alle oceanen volledig droog te leggen. Degene die wel groot genoeg zijn, zullen hoogstwaarschijnlijk nooit op aarde inslaan. Een supernova kan wel werken, waar ook dat wordt niet verwacht in de buurt van de aarde.

Eender wat er dus van realistische inslagen of ruimterampen gebeurt: de beerdiertjes zullen overleven in het beetje water dat achterblijft.