Deze naam kreeg het olifantenkalfje

Tien dagen na de geboorte van het olifantenkalfje in Pairi Daiza heeft het diertje een naam gekregen: Ta Wan. Het dierenpark had daarvoor een stemronde gelanceerd op sociale media. 

De verzorgers van Pairi Daiza hadden zelf al vijf Thaise namen geselecteerd, allen met een symbolische betekenis. De opties waren Ta Wan (zonnestraal), Khwam Chlad (wijsheid), Xnakht (toekomst), Phu Pha (berg) en Boonme (weldoener). 

14.000 stemmen
Op sociale media konden de mensen sinds dinsdag hun stem uitbrengen. Meer dan 14.000 mensen stemden op hun lievelingsnaam en de tendens was al in de eerste minuten duidelijk, zegt het dierenpark in een persbericht. 

“Met meer dan zeventig procent van de stemmen was Ta Wan de overduidelijke favoriet. Misschien kan men in hun keuze de invloed van de nazomerse zon herkennen, die op de dag van de geboorte van het olifantje weer tevoorschijn kwam.”

Het olifantenkalfje werd op 19 september geboren. Het mannelijk Aziatische olifantenkalfje is het vierde kalfje van olifant Khaing Hnin Hninen in het park. 

Lees meer: Olifantenkalfje geboren in Pairi Daiza