Aannemer metselt huis rond lantaarnpaal

Een aannemer in Keerbergen in Vlaams-Brabant heeft een appartementsgebouw gebouwd rondom een verlichtingspaal, die nu volledig ingewerkt is in de voorgevel van het gebouw. Volgens de schepen van Ruimtelijke Ordening heeft de architect geen rekening gehouden met de paal, hoewel die wel op de plannen staat.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Vangrunderbeeck (CD&V) kan er wel mee lachen. “Een architectenfout”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Of misschien wou hij wel gratis verlichte terrassen… Op het grondplan stond de verlichtingspaal nochtans wel met een bolletje aangeduid. Maar op de verdiepingsplannen heeft de architect dat niet meer overgenomen.” 

Zowel de gemeentelijke administratie als de provincie hadden dit niet opgemerkt. De bouwwerken zullen niet gestaakt worden. Naar verluidt zou netwerkbeheerder Eandis de verlichtingspaal naar de overkant van de straat verplaatsen. 

Foto: Sven Ponsaerts/HLN