Amerikaan wint WK hotdog eten

De Californiër Joey Chestnut heeft vandaag in New York voor de achtste keer op rij het wereldkampioenschap hotdogs eten gewonnen. Hij maakte meteen van de gelegenheid gebruik om zijn vriendinnetje ten huwelijk te vragen.

Chestnut is 30 jaar en weegt 102 kilo terwijl hij 1m82 groot is. Op tien minuten tijd speelde hij 61 hotdogs binnen, maar dat is net onder zijn wereldrecord van 69 stuks vorig jaar. "Ik vond mijn ritme niet", zei Chestnut, bijgenaamd "Jaws", nadien.

Maar toch bleef het voor de man een dubbele memorabele dag. Want voor de wedstrijd vroeg hij voor 30.000 uitgelaten toeschouwers zijn vriendin ten huwelijk. "Ja", antwoordde Neslie Ricasa, die trouwens ook deelneemt aan eetwedstrijden.

De zilveren medaille was voor Matt Stonie (22). Hij strandde op 56 hotdogs. Bij de vrouwen moest titelhoudster Sonya Thomas (46) met 27,75 stuks buigen voor de 28-jarige Miki Sudo die 34 worstenbroodjes verzwolg. Miki Sudo bleef evenwel ver onder het record van Thomas in 2012: 45 stuks.

De competitie vindt al bijna honderd jaar plaats op de Amerikaanse nationale feestdag, op Coney Island in New York. Bij de eerste editie in 1916 kreeg de winnaar 13 hotdogs binnen.

Dit jaar streden er zeventien mannen en dertien vrouwen om de titel.