Schuldig aan... stelen van vrouwenharten

Jeremy Meeks is goed op weg om de populairste misdadiger van de VS te worden. De arrestatiefoto van Meeks gaat momenteel viraal, in geen tijd verzamelde de foto meer dan 40.000 likes op de Facebookpagina van de politie van Stockton. Zijn fans zijn het eens: deze jongen had model moeten worden, geen misdadiger.

De dertigjarige Meeks werd woensdag opgepakt voor wapenbezit in een grootschalige politieactie. Bij een arrestatie hoort een zogenoemde mugshot, een arrestatiefoto. De politie van Stockton zet die foto’s op hun Facebookpagina om de burger te waarschuwen. Die van Meeks werd al snel opgemerkt. In een avond verzamelde Meeks 10.000 likes. Een dag later zit hij al boven de 40.000.

De – voornamelijk vrouwelijke  – commentatoren zijn het unaniem eens: “Heet”, “sexy”, “zo knap” valt er te lezen en allemaal zijn ze lovend over zijn jukbeenderen en blauwe ogen. Toch komt er ook wat kritiek op die reacties: “Oppervlakkige reacties” en “stelletje idioten” zijn er maar enkele.

Meeks mag dan de looks mee hebben, hij sleurt ook een strafblad mee van zes veroordelingen. Volgens een woordvoerder van de politie is hij een van de meest gewelddadige misdadigers van Stockton. De tatoeage in de vorm van een druppel naast zijn oog lijkt dat ook te bevestigen. In het criminele milieu staat zo'n druppel namelijk voor moord.

Bekijk ook: 

Bekijk meer video's op