België wint op WK: de grootste vleeseters

Als onze Rode Duivels op 13 juli de wereldbeker in de lucht steken, zal dat een grote verrassing zijn. Maar van drie alternatieve wereldtitels zijn we nu al zeker. Onze jongens zijn de grootste op het WK, de Belg is de grootste vleeseter en we wonen massaal in de stad.

In totaal zijn er zeventig alternatieve wereldkampioenschappen, gemaakt door The Wall Street Journal. De tornooien gaan zowel over de nationale elftallen zelf, maar ook over de capaciteiten van de inwoners van het land. Zo wordt er gezocht naar de grootste en kleinste nationale ploeg, maar ook naar het land met de meeste Starbucks-filialen of het land waar de grootste vleeseters wonen.

De vleeseters

In die laatste categorie zijn de Belgen de besten ter wereld. Met gemiddeld 484 calorieën gehaald uit vlees, stoten we zowel door in de groepsfase als in de rest van het tornooi. In de finale schakelen we zelfs Duitsland uit.

Massaal in de stad

Nergens anders ter wereld wonen er ook meer mensen in de stad. In België gaat dat om 98% van de bevolking; daarmee doen enkel Japan, Frankrijk en Uruguay het slechter.

Toch niet de bierdrinkers?

En net zoals op het echte WK in Brazilië, zijn er ook in de alternatieve tornooien verrassingen. Kijk maar naar het land met de grootste alcoholconsumptie. Daar overleven wij, als echte bierdrinkers, niet eens de groepsfase. Al treffen we daarin wel meteen de latere wereldkampioen Rusland. Want de gemiddelde Rus drinkt maar liefst 15,1 liter alcohol per jaar.

De grootste ploeg

Terug terzake dan, want ook waar het echt om draait – de prestaties van de voetbalelftallen - zijn er alternatieve WK’s. Zo zitten in de Nigeriaanse ploeg gemiddeld de zwaarste spelers en zijn de Chilenen de kleinste. De Belgen zijn dan weer de grootsten; een gemiddelde Rode Duivel is 1m85 groot.

Tegendoelpunten

Dankzij Thibaut Courtois doen we het ook goed in de categorie van de minste tegendoelpunten in de kwalificatiecampagne. De Rode Duivels kregen er vier tegen, goed voor een plaats in de halve finales. Daarin delven we wel het onderspit tegen de latere wereldkampioen Spanje.

Starbucks & McDonalds

En dan zijn er ook nog de categorieën waarin onze Duivels geen schijn van kans maken. Kijk maar naar het tornooi van de Starbucks of McDonalds-filialen, waarin we wel de groepsfase overleven, maar het niet redden tegen de wereldkampioenen uit de Verenigde Staten.