Antwerpse Bear Grills strikt minister

Rachid Abourig is een hit op Facebook als ‘Bear Grills van Antwaarpe’. Afgelopen zondag nam Minister van Werk Monica De Coninck plaats in de wagen van Abourig. Een nieuw verkiezingsformat lijkt geboren.

Abourig is een Marokkaanse Antwerpenaar die op Facebook al meer dan 40.000 fans heeft. Als ‘Bear Grills van Antwaarpe’ post Abourig elke week enkele filmpjes waarin hij zijn ongezouten mening geeft over de actualiteit. Daarbij schopte hij onder meer al tegen de schenen van Filip Dewinter.

In zijn nieuwste filmpje heet Abourig voor het eerst een gast welkom en niet zomaar iemand: Minister van Werk Monica De Coninck. ‘Bear Grills van Antwaarpe’ praat met De Coninck over jongerenwerkloosheid, schoolverlaters, spijbelaars en diversiteit.

“Na de verkiezingen werkcheques”

Zo moedigt De Coninck jongeren aan om een diploma te halen. Ze doet ook haar voorstel van werkcheques nog een keer uit de doeken. Bedrijven zouden dan, naar analogie met de dienstencheques, werkcheques kunnen gebruiken om jongeren tot 30 jaar in dienst te nemen.

“Bedrijven zouden 10 euro per uur moeten betalen om iemand jonger dan 30 jaar in dienst te nemen”, zegt De Coninck. “Ik heb het voorstel gelanceerd, maar niemand wou er over praten. Maar ik denk dat het er na de verkiezingen wel van komt.”

“Zelfs Dewinter mag hier komen zitten"

Tot slot nodigt Abourig ook andere politici van andere partijen uit om in zijn wagten plaats te nemen. "Zelfs jij, Filip (Dewinter, nvdr)", besluit Abourig.