Franse dierenkerk moet weg

De Franse Sint Rita-kerk wordt afgebroken en moet plaats maken voor een twintigtal sociale appartementen en parkings. De kerk is bekend omdat gelovigen elke zondag tientallen kilometers afleggen om in Sint-Rita, de kerk van de dieren, de mis bij te wonen met hun honden, katten, vogels, konijnen of fretten.

Op het feest van Sint-Franciscus van Assisi, patroon van de dieren, kunnen de baasjes hun dieren ook laten zegenen. De afgelopen jaren werden er zelfs dromedarissen, lama's, zebra's, tijgers, papegaaien en apen gezegend.

De administratieve rechtbank van Parijs heeft het beroep van de "Vereniging voor de verdediging van Sint Rita" tegen de afbraak van de gelijknamige Parijse Kerk verworpen. Dat meldde de Franse krant Le Monde gisteren. De gebruikers van de Kerk willen het gebouw nu terugkopen van het immobiliënbedrijf dat de Kerk heeft aangekocht, maar beschikken niet over de nodige 3,3 miljoen euro. Er worden nu giften ingezameld bij de gelovigen. Als die niet volstaan willen de kerkgangers beroep doen op de Bill Gates-stichting en gaan ze financiële hulp vragen in Qatar.