Ontsnapte wallabie krijgt lift in combi

De lokale politie van de zone Rupel had gisteren een wel heel opmerkelijke passagier in de combi. Ze bezorgden een ontsnapte wallabie terug aan z'n baasje.

Het dier was gisteren uitgebroken en huppelde rond in de buurt van de sporthal in Niel. Enkele buurtbewoners merkten de wallabie op en hadden een sterk vermoeden dat het niet om een een wild, inheems dier ging. Ze belden de politie en probeerden de kleine kangoeroe-achtige te vangen. "Uiteindelijk konden de buurtbewoners het dier in een hoek drijven en konden onze mensen hem of haar vangen", zegt Veronigque Wegge van de politiezone Rupel.  

Het beest werd in de combi gezet en bleef braaf op de passagierszetel zitten tot de agenten het konden afzetten bij de eigenaar. Het dier hoefde zelfs geen gordel aan voor de korte rit.  "De eigenaars woonden gelukkig maar een paar straten verder", legt Wegge uit. "Het dier was nog niet zo heel lang op vrije voeten, de baasjes wisten zelfs niet dat hun wallabie uitgebroken was."

Iedereen die dat wil mag wettelijk gezien een wallabie houden. Daarom riskeren de eigenaars ook geen boete en moeten ze ook niet opdraaien voor de kosten van de zoekactie. "Het is eigenlijk net hetzelfde als wanneer we een verloren gelopen hond terugbrengen naar z'n baasje", verduidelijkt Wegge.