Bedenker Flappy Bird haalt spel offline

Wie het populaire smartphone-spel Flappy Bird nog wil downloaden, is eraan voor de moeite. Dong Nguyen, ontwerper van de app, heeft het spel offline gehaald. “Flappy Bird is een succes, maar het ruïneert mijn simpel leventje. Ik haat het”, aldus de Vietnamese spelontwikkelaar.

Flappy Bird is een eenvoudig spelletje waarbij de speler een vogeltje door een hindernissenparcours van schoorstenen moet loodsen. Door op het scherm te tikken stijgt of daalt het vogeltje. Het spel kende sinds enkele weken een enorm succes en werd twee tot drie miljoen keer per dag gedownload, maar sinds gisteren is het niet meer beschikbaar voor iOs of Android.

Hoewel Nguyen dagelijks zo’n 50.000 dollar (ca. 37.000 euro) verdiende aan het spel, zag hij het spel niet als een zegen. “Ik kan dit niet meer aan”, liet hij op Twitter weten. “Flappy Bird is een succes van mij, maar het ruïneert mijn simpel leventje, dus nu haat ik het.”

Nguyen ontkende op Twitter ook dat zijn beslissing iets te maken heeft met juridische problemen. Bovendien zal hij Flappy Bird ook niet verkopen. “Ik blijf wel games maken”, besloot Nguyen.