Kai-Mook: pas vier en nu al zwanger?

Kai-Mook, de jonge olifant van dierenpark Planckendael is nog maar pas vier jaar oud en misschien nu al drachtig. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Alle olifantenvrouwtjes in Planckendael, ook de jonge Kai-Mook, kregen een bezoekje van dekstier Chang.

Kai-Mook zag in mei 2009 het levenslicht in de Zoo van Antwerpen. Ze is de eerste olifant die ooit in ons land werd geboren. Intussen kregen de olifanten een volledig nieuw ingerichte thuis in dierenpark Planckendael, bij Mechelen. De verzorgers hopen daar ook een nieuwe kleine olifant te mogen verwelkomen.

 “Kai-Mook is vier, moest ze nu zwanger zijn, zou ze bevallen op haar zes. Dat kan wel”, zegt Ilse Segers, “Maar dat is niet echt waar we op hopen. Als Chang te veel interesse toont in Kai-Mook, proberen we hen zelfs apart te zetten. Bij de andere hopen we natuurlijk wel op kleintjes.”

De andere olifantenvrouwtjes, mama Phyo Phyo, tante Ju Ju Yin en zus May Tagu, hebben wél de ideale leeftijd om zwanger te geraken. Ook de oudste van de bende, Dumbo, kan nog zwanger worden, maar bij haar is een kans op een geslaagde dekking kleiner. Eerdere dekkingspogingen bij Dumbo mislukten.

Of er effectief één van de vrouwtjes drachtig is, moet nog blijken. Het dierenpark doet voortdurend testen, maar zekerheid is er nog niet.