‘La Premier’ nu al de tikfout van het jaar

Een pijnlijke flater op de voorpagina van de Waalse krant La Libre Belgique vandaag. De krant opent met de titel ‘La Premier ministre quadrille le Hainaut’. Dat moest natuurlijk ‘le Premier’ zijn. En hoewel het jaar nog jong is, wordt het nu al de tikfout van het jaar genoemd.

Het artikel zelf gaat over de officiële reizen die premier Elio Di Rupo maakt. En wat blijkt? Hij bezoekt opvallend vaker de provincie Henegouwen, waar zijn thuisstad Bergen ligt.  Di Rupo bracht 36 officiële bezoeken aan Henegouwen. Enkel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kreeg de premier meer op bezoek: 38 keer om precies te zijn.

De andere provincies krijgen de premier heel wat minder vaak te zien: in de provincie Luik was hij dertien keer, in Antwerpen en Oost-Vlaanderen negen keer en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant moesten het met zes bezoeken stellen. Nog verder in het lijstje staan Namen en Luxemburg, met respectievelijk vijf en vier bezoeken. De minste aandacht kreeg Limburg: daar was Di Rupo maar twee keer.