Pfaff in het Duits blijft grappig

Het Duits van Jean-Marie Pfaff is nog altijd even grappig. Dat blijkt uit een nieuw interview met de oud-doelman van Bayern München en de Rode Duivels. Pfaff was op bezoek bij de Wereldvoetbalbond FIFA en beantwoordde er vragen die fans hem via Twitter en Facebook stelden.

Mehr swung

Op de vraag of de huidige Rode Duivels beter zijn dan de generatie van Pfaff antwoordde hij: “Deze Talenten sind viel besser, met mehr Swung in das Leben”. Pfaff gaf ook motivatietips: “Das ist ein Moment in den Leben, wo du denkst van ich kann nog besser”.

Pfaff versus Fellaini

Een fan wou weten wie volgens Pfaff het mooiste kapsel heeft: Pfaff zelf of Marouane Fellaini. “Dat moet je aan je vrouw vragen”, zei Pfaff. “Volgens mij houdt zij meer van mijn blonde lokken dan van het kapsel van Fellaini”.

Het andere interview

De FIFA noemt dit interview smalend ‘het àndere interview met Pfaff’ en verwijst daarmee naar het hilarische gesprek tussen Pfaff en een Duitse reporter begin jaren 80. In een van zijn eerste wedstrijden voor Bayern München stopte Pfaff in de slotfase een strafschop. Het interview na de wedstrijd is dertig jaar later nog altijd even grappig.