De Karmeliet gaat de lucht in

Vanaf volgende week zullen businesspassagiers van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kunnen genieten van gerechtjes van het Brugse driesterrenrestaurant De Karmeliet. Het concept werd vanmiddag voorgesteld in Brugge. Brussels Airlines wil zich daarmee nog meer opstellen als een ambassadeur van België.

Het is de eerste keer dat Brussels Airlines samenwerkt met een sterrenchef om haar klanten gastronomische gerechten te serveren op lange vluchten. Het is de bedoeling om per seizoen, dus om het halfjaar, een menu samen te stellen met een topchef die telkens werkt met regionale producten. De luchtvaartmaatschappij wil vooral haar buitenlandse passagiers kennis laten maken met Belgische producten en vooral onze gastronomie in de kijker zetten.

Geert Van Hecke van De Karmeliet mag het concept aftrappen. Hij koos onder meer voor streekproducten als paling en noordzeegarnalen. Ook de drankkaart wordt een keuze van de chef. Hij selecteerde enkele wijnen en zette ook Brugge Tripel op de kaart. Voor de komende maanden stelde Van Hecke vijf menu's samen, zodat er genoeg afgewisseld kan worden.