Crimineel bekent 4 moorden op tv

Marc ‘Chopper’ Read, één van de meest beruchte criminelen van Australië, heeft tijdens een laatste tv-interview vier moorden bekend, een paar dagen voor hij stierf aan leverkanker.

Read vertelde in het programma 60 minutes (Nine Network) dat hij vier moorden op zijn kerfstok had: een vakbondsleider, een pedofiel, de leider van een motorbende en een gangster. “Toen ik Sammy ‘the Turk’ vermoordde, zei ik achteraf dat het zelfverdediging was. Ik dacht nog, ‘als ze dat geloven, zijn ze echt stom’, maar ik werd vrijgesproken”.

Read werd voor geen enkele van de moorden veroordeeld, maar zijn lange criminele carrière zorgde er wel voor dat hij meer dan twintig jaar in de gevangenis zat. Hij gaf zijn laatste interview vanuit de Pentridgegevangenis in Melbourne, twee weken voor hij stierf, op 9 oktober.

In 2000 kwam een film uit over Marc ‘Chopper’ Read’s leven, en hij schreef ook verschillende boeken over zijn criminele activiteiten. Maar hij weigerde om te zeggen welke delen daaruit echt gebeurd waren. De Australische politie zegt dat ze zijn beweringen gaat onderzoeken.