Alex Ferguson krijgt eigen straat

In Manchester is een straat omgedoopt tot de ‘Sir Alex Ferguson Way’. Het was de voormalige manager van Manchester United zelf die het nieuwe naambordje mocht onthullen.

"Ik wil Manchester bedanken omdat ik hier 27 jaar geleden zo hartelijk ontvangen ben", verklaarde de 71-jarige Schot. "Ik stond voor een geweldige uitdaging en heb het er goed vanaf gebracht. Dit is een heel grote eer." Dat ze in Manchester trots zijn op hun voormalige coach is duidelijk. In het stadion was er al een tribune naar Ferguson genoemd en voor het stadion staat ook een bronzen standbeeld van de succescoach.

Met Ferguson aan het roer won Manchester United onder meer dertien landstitels, vijf FA Cups, vier League Cups, twee keer de Champions League, een Beker voor Bekerwinnaars, een Europese Super Cup, een Wereldbeker en een WK voor clubs. De Sir Alex Ferguson Way, vroeger de Waters Reach, leidt door de wijk Old Trafford naar het stadion van United. In de nabijheid ligt de Sir Matt Busby Way, genoemd naar de voorganger van Ferguson.