Hanen te koop bij Jean-Luc Dehaene

Jean-Luc Dehaene gaat opnieuw een deel van zijn hanencollectie veilen voor het goede doel. Het is al de derde keer dat de oud-premier een deel van zijn collectie verkoopt. De opbrengst gaat deze keer naar Villa Clementina, een dagopvang voor jonge kinderen met of zonder beperking.

Zowat tachtig hanen gaan onder de hamer op zondag 8 september om 15 uur in Villa Clementina in Zemst. Het aanbod is "zeer gevarieerd, gaande van beelden, waaronder een kerkhaan, over gebruiksvoorwerpen tot schilderijen".

Elk stuk wordt afzonderlijk geveild. Bij iedere haan hoort een certificaat 'Uit verzameling Dehaene'. De opbrengst gaat integraal naar Villa Clementina.

Het aanbod wordt nog tot zondag tentoongesteld in de tuin van Villa Clementina in Zemst en is dagelijks te bezoeken tussen 12 en 21 uur, in het kader van Villa EXPO 2013 waarbij een 25-tal kunstenaars
hun werk tentoonstellen en een deel van de verkoop aan Villa Clementina schenken. De toegang is vrij.

Het is al de derde keer dat Dehaene een deel van zijn collectie veilt. Voor de eerste veiling waren de centen bestemd voor het Vilvoordse Karmelklooster O.L. Vrouw van den Troost. Een tweede veiling, vijf jaar geleden, bracht geld in het laatje voor de nieuwe Chirolokalen in Koningslo. Jean-Luc Dehaene schonk eerder ook de auteursrechten van zijn Mémoires aan Villa Clementina.