Gent: Succesvolle Midzomernachtrun

In de bijna kortste nacht van het jaar hebben gisteravond in Gent zowat 5.000 lopers de loopschoenen aangetrokken voor de Midzomernachtrun.

In 2011 ontstond de eerste Midzomernachtrun met een tocht langs een feeëriek verlicht parcours in Gent. Die editie was meteen goed voor 2.400 deelnemers. Het jaar nadien steeg dat tot 3.600. Dit jaar werd dus de kaap van de 5.000 deelnemers gehaald.

Geert Gysel, voorzitter van de organiserende vzw gentloopt.be: "Met deze derde editie willen we onze stoutste verwachtingen overtreffen. Het concept van de Midzomernachtrun slaat aan. Lopers uit heel België willen er graag bij zijn in Gent, om samen met ons de kortste nacht in te lopen."

De inschrijvingen werden stopgezet bij 5.000 deelnemers. "Omwille van de veiligheid hebben we de voorinschrijvingen afgesloten op 5.000. Hadden we de avond zelf nog mensen aanvaard, dan zaten we zeker aan 7.000 deelnemers. Maar dat is een probleem dat we tegen volgend jaar opgelost willen zien."

Opvallend is dat er steeds meer deelnemers uit het buitenland komen, terwijl zowat een derde afkomstig is uit het Gentse. Zo waren er 119 deelnemers uit 19 andere landen. Zestig procent van de deelnemers kiest voor de 10 kilometer, de rest voor de 15 kilometer.

Foto Twitter (@wall4you)