Kloosterzusters zijn duidelijk mee met tijd

De kloosterzusters van Loppem in West-Vlaanderen zijn mee met hun tijd. In een reeks YouTubefilmpjes geven ze een blik achter de schermen van het klooster. En ze zitten echt niet de hele tijd te bidden. Er is ook tijd voor gezelschaps- spelletjes, om te beeldhouwen, voor een spelletje tafelvoetbal of wat muziek.

Facebook, Youtube of Google. Het internet heeft geen geheimen meer voor de zusters Benedictessen. “Ik google af en toe wel een keer. Maar veel tijd heb ik niet. Ik ben verplicht op de computer te werken omwille van mijn werk. Dus alles wat met bankzaken en zo te maken heeft, alles is nu via internet”, zegt zuster Rita.

In acht filmpjes op Youtube tonen de zusters het dagelijkse leven achter de kloostermuren. “Het is niet de bedoeling om mensen te rekruteren, maar het is wel de bedoeling om te laten zien dat Christus in het centrum van je leven, dat dat een heel mooi leven kan zijn”, aldus zuster Hannah.

Onbeperkt surfen doen ze hier ook niet, het blijven tenslotte kloosterzusters. En die moeten in de eerste plaats bidden. “Om kwart voor vijf 's avonds sluiten wij normaal alle computers af, dan volgt er voor ons een uur van biddende lezing, van de Bijbel of van een geestelijk boek. Dan hebben wij ons avondgebed, ons avondmaal, dan hebben wij een stukje samenzijn van de gemeenschap, de laatste gebedsdienst en dan gaan wij slapen”, klinkt het bij de zusters.