Eigenaar vermist knuffeltje is terecht

De eigenaar van Filip, het knuffelbeertje dat maandag in het politiecommissariaat van Koksijde werd binnengebracht, is terecht. De jongen Stan heeft zich samen met zijn gezin gemeld. “We zijn opgelucht, Stan heeft het beertje al sinds zijn geboorte”, klinkt het bij de familie.

De politie Westkust lanceerde gisteren een opvallende oproep. Ze waren op zoek naar de eigenaar van een knuffelbeertje dat op het commissariaat werd binnengebracht. De politie wilde kost wat kost de eigenaar opsporen. “We weten dat dit een grote emotionele waarde voor het kind in kwestie kan hebben”, klonk het gisteren.

Vandaag heeft de eigenaar zich gemeld: het gaat om de driejarige Stan uit Oostduinkerke. “Stan is zijn beer tijdens de zomervakantie kwijtgeraakt. Hoe precies, weten we niet meer. Stan heeft altijd vijf à zes beren bij zich die hij overal meeneemt. Maar deze beer is heel speciaal, want die heeft hij al sinds zijn geboorte. Drie jaar al”, vertelt Vanessa Debusscher – mama van Stan aan VTM NIEUWS.

Dankzij VTM NIEUWS
“Het was mijn zoon van negen die tijdens de uitzending van VTM NIEUWS gisteren plots riep: “mama kijk, Filip de beer van Stan is op te televisie. Maar ik was zo druk bezig met het huishouden, waardoor ik er eerst weinig aandacht aan besteedde. Vanmiddag nam ik de kranten door en las het bericht. Wat mijn zoon vertelde gisteravond klopte. Ik heb dan eerst foto’s opgezocht waar Stan nog met zijn beer op stond – als bewijsmateriaal – en ben dan samen met Stan naar het politiekantoor van Koksijde gereden.”

Bekijk ook: