Poetins hond laat van zich horen

Een grote blaffende hond kan soms intimiderend zijn. Dat konden Japanse journalisten aan den lijve ondervinden toen ze door de Russische president Vladimir Poetin werden uitgenodigd op het Kremlin, in Rusland. 

Op het moment dat de Russische president komt binnengewandeld, beginnen de camera’s van de journalisten meteen te klikken. De hond van Poetin, die zijn baasje voor de gelegenheid vergezelde, was daar niet mee opgezet. Hij begint meteen luid te blaffen, iets waar de journalisten op hun beurt van schrikken.

Daarnaast liet Poetin ook meteen zien dat hij de touwtjes in handen heeft: zijn hond is netjes afgetraind en luistert braaf naar wat zijn baasje hem opdraagt. 

Cadeautje van Japan
Poetin kreeg het hondje vier jaar geleden cadeau van de Japanse regering. Het was hun manier om de president te bedanken voor zijn hulp bij de aardbeving en tsunami die Japan in 2011 trof. 

Het is niet de eerste keer dat de Russische president een hond cadeau kreeg. Zo kreeg Poetin in 2010 een Bulgaarse herder cadeau van de Bulgaarse premier. Ook van zijn minister van Defensie Sergey Shoigu kreeg hij een labrador met de naam Konni.