Brengt Rudolph straks pizza in Japan?

In het noorden van Japan krijgen bewoners hun pizza tijdens de kerstperiode misschien wel door rendier Rudolph geleverd. Domino's Pizza test nu of de rendieren geschikt zijn om aan huis te leveren in de regio Hokkaido, waar traditioneel erg veel sneeuw valt.

Op beelden is te zien hoe enkele personeelsleden van Domino’s verschillende manieren uitproberen om een bestelling op de rug van het dier te monteren. Dat verloopt eerst niet van een leien dakje, want het personeel kan het dier nauwelijks bijhouden. Rendieren kunnen tot tachtig kilometer per uur lopen, en zijn vooral in de sneeuw erg snel.

Het mogen dan wel sterke dieren zijn die ook goed tegen de kou kunnen, toch laat het bedrijf weten dat het er alles aan doet om de veiligheid en het welzijn van het dier te verzekeren. Zo zal het erop toezien dat het gewicht van de leveringen niet te zwaar wordt.

De bedoeling is om de rendieren ook een GPS-toestel mee te geven, waarmee de klanten de locatie van hun pizza’s kunnen traceren via de smartphone.

Het bedrijf heeft voorlopig nog niet beslist of de rendieren uiteindelijk zullen ingezet worden. Het  Meteorologische Agentschap van Japan voorspelt in elk geval een strenge winter, waardoor leveringen met de fiets of bromfiets erg moeilijk zullen worden.