Kat zit ruim week vast op paal van 13 meter

In de Amerikaanse stad Fresno in Californië heeft een kat bijna acht dagen lang op een elektriciteitspaal van dertien meter vastgezeten. Volgens haar baasje zou een hond haar de stuipen op het lijf gejaagd hebben.

Zodra de kat de top had bereikt, zag ze wellicht geen enkele mogelijkheid meer om naar beneden te komen. Dagenlang zat ze op een vlak van enkele centimeters, dertien meter boven de grond.

Stroom
Het baasje kon haar ogen niet geloven toen ze het gemiauw volgde en naar boven keek. Uit voorzorg spande ze een zeil om de kat op te vangen, mocht ze vallen. Uiteindelijk zat er niets anders op dan de brandweer in te schakelen. Die moest eerst de stroom afsluiten, waardoor zowat 250 huizen een tijdje zonder elektriciteit zaten.

Op beelden is te zien hoe de kat letterlijk stijf van de schrik staat, wanneer een brandweerman eindelijk de top bereikt. De man kan het beestje met zijn nekvel vastnemen en het in een korf stoppen. Maar de nachtmerrie van de kat zit er dan nog niet op, want het dier wordt nog met de nodige schommelbewegingen naar beneden gelaten.

Het beestje was volledig gedehydrateerd, maar kon eens op de grond wel genieten van een lekkere maaltijd. De kat zal in de toekomst wellicht wel twee keer nadenken als ze nog ergens opkruipt.