Dit is het kleinste bruidspaar ooit

Overal ter wereld proberen mensen een record te breken voor de verjaardag van Guinness World Records, sommigen zijn daar ook in geslaagd. Zoals een Braziliaanse bruid en bruidegom die zich voortaan het kleinste bruidspaar ooit mogen noemen.

Paulo Gabriel da Silva Barros en Katyucia Lie Hoshino Barros uit Brazilië meten samen 181,4 centimeter. Ze werden officieel voorgesteld in Londen, waar ze tegelijk ook van hun huwelijksreis genieten. Het koppel leerde elkaar acht jaar geleden kennen via sociale media.

Ook de 24-jarige Simon Berry uit het Engelse Sheffield heeft sinds vandaag een Guinness Wereldrecord op zak. Daarvoor moest hij wel op een bijzondere manier zijn koekje in een kop thee soppen: tijdens een bungeesprong vanop 73 meter hoogte.

Berry had daarvoor een speciale techniek ontwikkeld: met zijn linkerhand hield hij zijn rechterpols vast om zijn stabiliteit te verbeteren tijdens zijn duik richting de theekop. De recordpoging van Berry was slechts één van de vele uitdagingen, want ook Skipper, een dappere papegaai, brak het record ‘ringen op een stokje werpen’.