Dit is de droom van mensen met een kater

Wie het laatste weekend van september “rooddoorlopen ogen, een dood vogeltje in de mond en een dozijn spijkers in de kop” had, kon in Amsterdam terecht in de ‘Hangover bar’. Feestvierders konden er van hun wilde nacht bekomen in een groene oase vol zachte bedden en grote televisietoestellen en zelfs een zuurstofbar.

Het was een initiatief van de jonge start-up Matt Sleeps. Ze willen kwalitatieve, betaalbare matrassen aanbieden maar geloven niet in “suffe showrooms”. Ze organiseren liever originele evenementen waar bezoekers hun matrassen kunnen uitproberen, de ‘Hangover Bar’ was hun eerste initatief.

De bar was helemaal gratis, maar enkel toegankelijk voor mensen met een kater. Voor je binnen mocht, moest je eerst je alcoholpercentage laten meten. Wie honger had, kon smoothies of een ‘hangover menu’ bestellen en om je kater sneller te doen verdwijnen, kon je even aan de zuurstoffles gaan hangen in de speciale zuurstofbar. 

Ook in België?
Intussen is de bar alweer gesloten, tot grote spijt van velen. Het bedrijf wordt zelfs overspoeld met aanvragen om de bar ook in andere landen te openen. Het zou wel kunnen dat het initiatief een vervolg krijgt in België. “Op dit moment leveren we alleen in Nederland en België. Toekomstige initiatieven zullen dan ook alleen plaatsvinden in landen waar we actief zijn”, klinkt het bij oprichter Joep Verbunt.