Deze nonnen leven van cannabisteelt

In de Amerikaanse staat Californië leeft een kloosterorde waar de nonnen leven van cannabisteelt. De ‘Sisters of the Valley’ kweken hun eigen cannabis en maken er medicatie van.

De zusters zien er dan wel uit als katholieke nonnen, hun orde is volledig onafhankelijk en niet gebonden aan een traditioneel geloof. Zuster Kate stichtte de orde nadat ze een visioen kreeg van “de heilige weed”. Intussen kreeg ze het gezelschap van de 24-jarige Jessica en de 27-jarige Ann. Ze leven in een klooster op twee uur rijden van San Francisco.

Medicatie
Om in hun eigen levensonderhoud te voorzien, verkopen de zusters medicatie op basis van hun zelfgekweekte cannabis. Die medicatie maken ze tijdens de maancyclus, op basis van “oude wijsheden.” Ze zegenen de cannabisplantage dagelijks.

Geen THC
Hun handel is volledig legaal omdat de planten geen THC bevatten, de stof in cannabis die het ‘high’ gevoel geeft. Wel mogen ze hun producten enkel online verkopen en niet in de winkel.

Succes
Het is alvast een enorm succes. Toen ze begonnen, verdienden ze 16.000 dollar per jaar, nu is dat hetzelfde bedrag per maand.

Eigen gebruik
De zusters telen de cannabis bovendien voor eigen gebruik. Na een dag hard werken delen ze regelmatig een joint, gerold met hun zelfgekweekte cannabis.