Kattenmuziek nr. 1 op klassieke hitlijst

In de klassieke hitlijst van iTunes staat een opvallend album op nummer één: ‘Music for Cats’, een muziekalbum met vijf ‘katvriendelijke’ composities. Universal Music is het eerste grote label ooit dat muziek uitbrengt met dieren als doelpubliek. En het is een enorme hit!

Cellist David Teie componeerde de muziek speciaal voor katten. Hij bestudeert het effect van muziek op zoogdieren en probeert muziek te schrijven dat het gedrag van dieren beïnvloedt. De theorie van Teie is dat elke diersoort intuïtief reageert op geluiden tijdens hun ontwikkeling. Zo reageren katten bijvoorbeeld door te spinnen.

Nummer één
‘Music for Cats’ is alvast een schot in de roos. Het album kwam pas vijf dagen geleden uit maar staat nu al op nummer één in de klassieke hitlijst op iTunes. Teie is alvast opgezet met het succes: “Veel baasjes vertellen me dat ze het zelf ook leuk vonden en dat ze een soort van gedeelde ervaring hebben met hun katten.”

Teie hoopt dat zijn muziek in de toekomst gebruikt kan worden om het leven van dieren in gevangenschap te verbeteren. Nog een leuk detail: Teie zelf is allergisch voor katten.

Luister zelf!
Benieuwd hoe die 'katvriendelijke' muziek juist klinkt? Luister dan zelf naar een fragment op de website van 'Music for Cats'.