Slapen in doodskist van Dracula? Het kan

Als je op zoek bent naar iets engs voor Halloween, zal je wellicht niets beter vinden dan dit. Airbnb pakt uit met een promotiestunt en geeft op 31 oktober twee mensen de kans om moederziel alleen een nacht in het kasteel van Dracula door te brengen. Enkele tips: knoflook laat je beter thuis en ook selfies nemen in spiegels zijn verboden.

Airbnb lanceerde de wedstrijd gisteren op haar website. Wie het beste antwoord geeft op de prijsvraag ‘Wat zou je tegen de graaf zeggen, als je hem tegen het lijf liep in zijn kasteel?’, wordt met Halloween overgevlogen naar het kasteel van Dracula in Roemenië. 

"Bloedverrijkend diner"
Het kasteel ligt in het zuiden van Roemenië, vlak bij de stad Bran. Volgens Airbnb is het de eerste keer sinds 1948 dat iemand in het beruchte kasteel heeft geslapen. 

Op de website van Airbnb staat te lezen dat het winnende koppel door een labyrint van donkere gangen zal moeten lopen om uiteindelijk via een geheime doorgang de grote eetkamer te ontdekken. Daar zal een “bloedverrijkend diner" met kaarslicht op hen wachten, net zoals Bram Stoker het in 1897 beschreef in zijn boek ‘Dracula’. 

Fluwelen doodskist
Slapen doe je in twee met fluweel beklede doodskisten. De volledige nacht zullen de winnaars alleen in het kasteel zijn. Het is Dacre Stoker, een nakomeling van Bram, die het evenement bedacht. Hij zal ook de gastheer zijn tijdens de nacht van 31 oktober. 

Het kasteel is nu een museum en een grote toeristische trekpleister in Roemenië.