Filmpje Kortrijkse kleuter (2) gaat viraal

De tweejarige Rae Morris Coudenys uit Kortrijk is een echte autofan. In een filmpje dat intussen al meer dan 1 miljoen keer is bekeken somt het schattige jongetje automerken op als een echte kenner, maar wanneer hij ‘Tesla’ probeert uit te spreken, gaat hij volledig de mist in.

“Rae is een echte autofan. Ik heb hem al op andere gedachten proberen brengen, maar zonder resultaat”, vertelt zijn papa Hannes Coudenys aan VTM NIEUWS. Coudenys, die je misschien ook kent van het boek en de gelijknamige website Ugly Belgian Houses, heeft een Youtubekanaal waarop hij elke week twee filmpjes post. “Ik vlog over het dagelijkse leven. Rae maakt dus regelmatig zijn opwachting in mijn vlogs”, vertelt hij. 

“Op een dag besloot ik Rae te filmen terwijl hij de automerken die ik opsom, nazegt”, zegt Coudenys. Het jongetje kan de namen verrassend goed uitspreken, maar bij Tesla gaat het mis. Rae noemt de wagen ‘kaka’ in plaats van ‘Tesla’. Ook nadat zijn papa het woord nog eens herhaalt, weigert hij ‘Tesla’ te zeggen. “Ik heb niets tegen Tesla, het is dus zeker geen statement”, vertelt de papa van Rae. Het filmpje werd intussen opgepikt door een Brits social media-kanaal en werd daar al meer dan een miljoen keer bekeken.