Man draagt 30 dagen lang eigen afval mee

Sinds 19 september loopt in New York een man letterlijk in zijn eigen vuil rond. Rob Greenfield besloot dertig dagen lang als de doorsnee Amerikaan te leven én om al het afval dat hij maakt, met zich mee te dragen.

De gemiddelde Amerikaan maakt liefst twee kilogram afval per dag. Rob Greenfield besliste om dertig dagen lang werkelijk elk stukje afval op zijn lichaam mee te dragen. Uitgerekend? 61 kilogram op het einde van zijn project.

"Uit onze gedachten"
Greenfield wil zo de aandacht vestigen op de wegwerpcultuur die in onze samenleving heerst. Hij wil mensen ertoe aanzetten om te helpen de vuilnisbelt kleiner te maken. “De meeste mensen denken geen twee keer na over hun afval. Zodra het in de vuilnisbak zit, is het uit ons zicht en ook uit onze gedachten. Er bestaan heel weinig video’s om mensen dat te laten inzien."

Filmpjes
Dus loopt Greenfield nu in New York met pakken afval rond zich. Hij maakt filmpjes over zijn ervaringen en hoopt er een documentaire van te maken als zijn project er na dertig dagen op zit. Al het geld dat hij uit media-inkomsten verwerft, zal hij aan non-profitorganisaties doneren.

En wie dacht dat een man die zijn afval met zich meedraagt, geen vriendin kan hebben, heeft het fout:

Meer info over het project van Rob Greenfield vind je hier.