Fietsen en tegelijk op loopband? Het kan!

Ben je al snel uitgekeken op die saaie loopband in de fitness? Of haat je het om tegen de wind in te fietsen? Dan is de Lopifit misschien iets voor jou: een Nederlandse kruising tussen een loopband, fiets en step. De loopfiets komt overgewaaid vanuit Nederland, maar lijkt nu ook Vlaanderen te veroveren. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Lopifit ziet er op het eerste gezicht een beetje vreemd, en zelfs belachelijk, uit. Maar de Nederlander Dirk Jan Gelderblom heeft er wel een gat in de markt mee gevonden. “De aanvragen en bestellingen stromen binnen. Zelfs in Qatar en Dubai is er interesse: de Arabieren vinden het geweldig. Op een fiets kunnen ze met hun lange gewaden niet rijden, maar met de Lopifit blijft alles in de plooi hangen.”

Ook in ons land stijgt de interesse in de Lopifit. Toerisme Beringen bestelde een tijd geleden vijf exemplaren van de fiets, en ook in Kruibeke duiken de toestellen op in het straatbeeld. Maar ook steeds meer particulieren hebben interesse in deze bizarre loopfiets.

De Lopifit heeft zes versnellingen en haalt zo’n 25 kilometer per uur, terwijl de gebruiker aan een tempo van 4 à 5 kilometer per uur op de loopband wandelt. Kostprijs: 1885 euro!